Modelbeschrijving
De SEi is een LSIS (Lotus Seven Inspired Sportscar) met het gekende Westfield chassis en rondom onafhankelijke ophanging. De achterwielophanging is volledig onafhankelijk waarbij gebruik gemaakt wordt van het “Sierra B” differentiëel of Landrover Freelander differentiëel met Westfield aandrijfassen en Westfield draagarmen. Het SE chassis met de starre as van de Ford Escort MK2 wordt niet meer geleverd, doch het is nog wel mogelijk voor bestaande SE’s hiervoor wisselstukken te verkrijgen.

Alle SEi modellen delen hetzelfde brede “wide body” koetswerk en kunnen uitgerust worden met volledige weersbescherming.

Westfields kunnen op 5 veschillende wijzen aangekocht worden:

 1. Fabrieksgebouwd: met de hand gebouwd, waarbij ALLE gebruikte onderdelen nieuw zijn.
 2. Modules: Voor wie het plezier wil hebben zijn sportwagen volledig zelf te bouwen, zonder enig compromis wat de onderdelen betreft: Ook hier zijn alle gebruikte onderdelen in de kit splinternieuw. De voornaamste componenten van de wagen worden ingedeeld in modules. Elke module bevat elk onderdeel nodig voor dat stadium van de bouw. Alle modules kunnen afzonderlijk aangekocht worden overeenkomstig uw budget of bouwritme. De gemiddelde bouwduur bedraagt 120u en vereist geen speciaal gereedschap. De specificaties van de Westfield gebouwd uit modules is specifiek aan deze van fabrieksgebouwde wagens.
 3. Men kan vetrekken van een starter-pakket, bestaande uit chassis en koetswerk, geschikt voor een uitgebreide variëteit aan motoren en versnellingsbakken.

U kiest en zoekt uw nieuwe, gereviseerde of tweedehandse donoronderdelen. U heeft de mogelijkheid verdere onderdelen zelf te zoeken en aan te schaffen bij andere leveranciers of bij Westfield aan te kopen, in welk geval u nog meer dan bij de module-bouw tijd en kosten kunt spreiden. De bouwhandleiding is opgesteld in stappen overeenkomstig het bouwproces en bij problemen kan u steeds telefonisch of via e-mail bij Oracle terecht.

 1. Rollend chassis, reeds deels afgebouwd bij Westfield en door de klant verder af te werken
 1. Tweedehandse voertuigen: Volgens beschikbaarheid
 • Mogelijke motoropties:
  • Ford Cross/flow OHV 1700
  • Ford Pinto SOHC 2.0 ltr
  • Opel 16V 2.0 ltr
  • Ford Zetec 1.8 ltr & 2.0 ltr
  • Ford Sigma 1.6 ltr
  • Ford Duratec I4 2.0 ltr
  • Rover V8 3.5 ltr & 3.9 ltr
  • Suzuki Hayabusa
  • Honda S2000
 • Mogelijke transmissies:
  • Ford Type 9
  • Ford MT 75
  • Mitchell Cotts (alleen voor Duratec)
  • SD1 (alleen Seight)
  • T5 (alleen Seight)
  • R380 (alleen Seight)

Inhoud van het bouwpakket  
Starter-pakket , rollend chassis of de modulaire paketten.

SEi starter pakket:
“space frame” chassis met reservewieldrager
Ophangingsarmen voor/boven (2)
Ophangingsarmen voor/onder (2)
Ophangingsarmen achter/boven (2)
Ophangingsarmen achter/onder (2)
Motorsteunen/beugels
Pedalendoos incl. hoofdremcylinder (staande pedalen bij SEi, hangende pedalen bij SEight)
Remleidingen/flexibels/T-stuk
Aluminium panelenset (vloer, rug, tunnel, scuttle)
Bouten, moeren en rivetten
Ophangingsbussen en chassisplaatje
Spatbordbeugels
Handremkabel
Achterste naafhouders voor schijfrem incl. naven
Bovenste stuurkolom met slot
Volledig koetswerk met vaste achtervleugels en platte neus ( bij SEight losse achtervleugels en “ducted” neus)
badge

SEi rollend chassis
Chassis en koetswerk
Chassis en ophanging gepoederlakt
Alle aluminium panelen gemonteerd
Pedalendoos, hoofdremcylinder en remleidingen gemonteerd
Remflexibels gemonteerd
Stuurhuis gemonteerde
Bovenste en onderste stuurkolom gemonteerd
Voorwielophanging volledig gemonteerd incl. voorfusees, naven, remschijven en –klauwen, kogelgewrichten, schokdempers en veren alle reeds gemonteerd.
Achterwielophanging volledig gemonteerd incl. naafhouders en naven, schokdempers en veren, achterste schijfremmen en –klauwen, handrem en –kabels alle reeds gemonteerd

Modules SEi
Module 1:
Bouwhandleiding, gepoederlakt chassis, aluminium panelen reeds gemonteerd, “rivnuts” ter plaatse, gepoederlakte voorste en achterste ophangingsarmen met bussen reeds in de armen, achterste naafhouders, pedalendoos, remleidingen, bovenste stuurkolom, volledig koetswerk, alle bouten, moeren en rivetten voor deze module

Module 2:
Voorste fusees met remschijven en –klauwen, kogelgewrichten, voorste en achterste schokdempers en veren, stuurhuis, stuurhuisbevestigingen en –einden, differentiëel, CV-gewrichten, achterste remschijven en –klauwen, handremhendel en –kabels, benzinepomp en –leidingen, kabelboom met zekeringen, alle bouten, moeren en beugels voor deze module.

Module 3:
Motor incl. koppeling, startmotor, alternator, filters, motorsteunen, 5-versnellingsbak, onderste stuurkolom, kabelboom voor gekozen motor, alle bouten, moeren en beugels voor deze module.

Module 4:
Radiator, ventilator, waterdarmen, expansievatje, benzine-zender, ruitensproeiervatje en –sproeiers, snelheidsmeter-transducer, claxons, alle bouten, moeren en beugels voor deze module.

Module 5:
Fixatiestukken voor koetswerk, grille, rolbeugel, voorruitframe incl. voorruit met achteruitkijkspiegels, ruitenwissermotor met –armen en –bladen, interieurspiegel, koplampen, richtingaanwijzers, achterlichten, mistachterlicht, achteruitrijlicht, zijrichtingaanwijzers, interieurpanelen reeds bekleed, volledige uitlaat, uitlaatbeschermplaat, benzinedop, 5 lichtmetalen velgen met banden, wielbouten, nummerplaatbevestiging, reservewielbeugel, rolgordels.

Module 6:
Instrumentenpaneel, reeds voorgeboord en bekleed, afwerkingspad voor instrumentenpaneel, instrumentenset, schakelaars, versnellingspook, batterij en –bak, batterijkabels, stuur met naaf, tapijtenset, zetels met hoofdsteun, soft-top met deurtjes, alle bouten, moeren en beugels voor deze module.

Een volledige prijslijst van de verschillende pakketten en eventuele opties is op eenvoudige vraag te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">
U kan onze garage/showroom steeds bezoeken na afspraak op +32 (0)478 269 411

Please update your Flash Player to view content.