Modelbeschrijving
Het MEGA-gamma is de motorfietsmotor-versie van de SEi, hetwelk zijn ontstaan gevonden heeft in de opkomst van de “track-days”, waarbij eenieder de kans heeft zijn rijkunsten te proberen in de veilige omgeving van het racecircuit. Met dit verschil dat deze “racewagens” ook van en naar het circuit gereden kunnen worden.

De nieuwe generatie lichtgewicht race-chassis’ in combinatie met de nieuwste sportmotorfietsmotoren, maken een enorm prestatieniveau met vlijmscherpe stuurkarakteristieken mogelijk, zowel voor de expert als degene met wat minder ervaring.

Aanvankelijk voorzag het Mega-gamma in 3 motoren, nl de Suzuki Hayabusa, de Honda Fireblade en de Honda Super Blackbird. Tegenwoordig wordt alleen de Hayabusa-gebaseerde Megabusa geleverd doch de snelle evolutie in het motorfietswereldje kunnen het aangeboden gamma snel doen veranderen.

Westfields Megabusa kan op 4 verschillende wijzen aangekocht worden:

  1. Volledig bouwpakket: Voor wie het plezier wil hebben zijn sportwagen volledig zelf te bouwen, zonder enig compromis wat de onderdelen betreft: Ook hier zijn alle gebruikte onderdelen in de kit splinternieuw. Alle onderdelen zitten in het bouwpakket, BEHALVE motor, versnellingsbak,, wielen en banden.
  2. Men kan vetrekken van een starter-pakket, bestaande uit chassis en koetswerk, geschikt voor een uitgebreide variëteit aan motoren en versnellingsbakken.

U kiest en zoekt uw nieuwe, gereviseerde of tweedehandse donoronderdelen. U heeft de mogelijkheid verdere onderdelen zelf te zoeken en aan te schaffen bij andere leveranciers of bij Westfield aan te kopen, in welk geval u nog meer dan bij de module-bouw tijd en kosten kunt spreiden. De bouwhandleiding is opgesteld in stappen overeenkomstig het bouwproces en bij problemen kan u steeds telefonisch of via e-mail bij Oracle terecht.

  1. Rollend chassis, reeds deels afgebouwd bij Westfield en door de klant verder af te werken.
  1. Tweedehandse voertuigen: Volgens beschikbaarheid

Technische gegevens (fabrieksgebouwde wagens):

model Megabusa
Motor Suzuki GSXR1300R
inhoud 1299 cc
Cylinders 4
Vermogen pk 180/9800tpm
EMM Suzuki EFI
Koppel Nm 138.29 Nm/7000tpm
Transmissie 6 speed Suzuki
0-100 km/h 3.48 sec
Stuuromw. 2.5 omw
Banden 205/60 x 13
Benzineinhoud 28.4 ltr
Lengte 3340 mm
Breedte 1610 mm
Eindreductie 3.36:1 (3.21 LSD optie)
Gewicht 440 kg

Inhoud van het bouwpakket
Starter-pakket of rollend chassis

Mega starter pakket:
“space frame” chassis
Ophangingsarmen voor/boven (2)
Ophangingsarmen voor/onder (2)
Ophangingsarmen achter/boven (2)
Ophangingsarmen achter/onder (2)
Motorsteunen/beugels
Pedalendoos incl. hoofdremcylinder (staande pedalen)
Remleidingen/flexibels/T-stuk
Aluminium panelenset (vloer, rug, tunnel, scuttle)
Bouten, moeren en rivetten
Ophangingsbussen en chassisplaatje
Spatbordbeugels
Handremkabel
Achterste naafhouders voor schijfrem incl. naven
Bovenste stuurkolom met slot
Volledig koetswerk met vaste achtervleugels en platte neus
badge

Mega rollend chassis
Chassis en koetswerk
Chassis en ophanging gepoederlakt
Alle aluminium panelen gemonteerd
Pedalendoos, hoofdremcylinder en remleidingen gemonteerd
Remflexibels gemonteerd
Stuurhuis gemonteerde
Bovenste en onderste stuurkolom gemonteerd
Voorwielophanging volledig gemonteerd incl. voorfusees, naven, remschijven en –klauwen, kogelgewrichten, schokdempers en veren alle reeds gemonteerd.
Achterwielophanging volledig gemonteerd incl. naafhouders en naven, schokdempers en veren, achterste schijfremmen en –klauwen, handrem en –kabels alle reeds gemonteerd

Een volledige prijslijst van de verschillende pakketten en eventuele opties is op eenvoudige vraag te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">
U kan onze garage/showroom steeds bezoeken na afspraak op +32 (0)478 269 411